Spanningsdetectie

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Wat is elektrische spanning?

Elektrische spanning, ook bekend als elektromotorische kracht, is de drijvende kracht achter het stromen van elektriciteit in een geleider. Het wordt uitgedrukt in Volt (V) en meet de potentiële energie verschil tussen twee punten in een elektrisch circuit.

Wat is een contactloze spanningzoeker?
Een contactloze spanningszoeker is een apparaat dat gebruikt wordt om spanning te detecteren zonder direct contact te maken met de draden waar de spanning op staat. Het maakt gebruik van elektromagnetische straling om spanning te detecteren en is een handig en veilig hulpmiddel voor elektriciens en andere professionals die met elektrische installaties werken.

Hoe werkt een contactloze spanningzoeker?

en contactloze spanningszoeker werkt op basis van elektromagnetische straling. Het apparaat uitzendt een elektromagnetische straling naar de draden waar spanning op staat. Wanneer er spanning op de draden staat, zal er een elektromagnetische veld om de draden ontstaan. De contactloze spanningszoeker detecteert dit elektromagnetische veld en geeft een signaal, zoals een licht of geluid, af als aanduiding van de aanwezigheid van spanning. Op deze manier kan de gebruiker op een veilige afstand de aanwezigheid van spanning detecteren, zonder direct contact te maken met de draden.

Hoe kies ik een contactloze spanningzoeker?

Bij het kiezen van een contactloze spanningszoeker zijn enkele belangrijke factoren waar je op moet letten:

  1. Nauwkeurigheid: Hoe nauwkeuriger de spanningszoeker, hoe beter het in staat is om spanning op draden te detecteren.
  2. Frequentiebereik: Kies een spanningszoeker die geschikt is voor het voltage waarmee je werkt.
  3. Gevoeligheid: Sommige spanningszoekers hebben meer gevoeligheid voor lage spanningen dan andere. Kies een spanningszoeker die gevoelig genoeg is voor de spanningen waarmee je werkt.
  4. Eenvoud van gebruik: Zorg ervoor dat de spanningszoeker gemakkelijk te bedienen is en duidelijke signalen afgeeft.
  5. Veiligheid: Kies een spanningszoeker met een goede constructie en veiligheidsfuncties, zoals overbelastingsbeveiliging.
  6. Prijs: Overweeg je budget en kies een spanningszoeker die binnen je budget past, zonder concessies te doen aan de andere belangrijke factoren.

Merken contactloze spanningsdetectoren

Meetwinkel.nl is dealer van de contactloze spanningzoekers van Fluke, Nieaf-Smitt, UNI-T en Metrel.