Multimeters en Stroomtangen

Resultaat 1–16 van de 209 resultaten wordt getoond

Wanneer pas je een Multimeter toe?

Er zijn veel verschillende situaties waarin een multimeter kan worden toegepast. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende gebruiksgevallen:

 1. Elektrische reparaties: een multimeter kan worden gebruikt om elektrische problemen in huis of in een auto op te sporen, zoals kortsluiting, open verbindingen of slechte aarding.
 2. Installaties: een multimeter kan worden gebruikt om de spanning, stroom en weerstand van elektrische componenten en circuits te controleren tijdens installaties, om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten en functioneert.
 3. Onderhoud: een multimeter kan worden gebruikt om de staat van elektrische componenten en circuits te controleren tijdens periodiek onderhoud, zoals het controleren van de staat van batterijen, diodes en transistoren.
 4. Diagnose: een multimeter kan worden gebruikt om elektrische problemen op te sporen in elektronische apparaten, zoals televisies, computers en huishoudelijke apparaten.
 5. Onderwijs: een multimeter kan worden gebruikt in technische en wetenschappelijke opleidingen om studenten te helpen begrijpen hoe elektriciteit werkt en hoe elektrische componenten en circuits functioneren.
 6. Industriële omgevingen: een multimeter kan worden gebruikt in industriële omgevingen, zoals fabrieken, om elektrische problemen op te sporen in machines en elektrische systemen.
 7. Automotive: een multimeter kan worden gebruikt in de automotive industrie om elektrische problemen op te sporen in auto’s en om elektrische componenten en systemen te testen.
 8. Onderzoek: een multimeter kan worden gebruikt in wetenschappelijk onderzoek en experimenten om elektrische eigenschappen van materialen en componenten te meten.

Dit zijn slechts een aantal van de vele manieren waarop een multimeter kan worden gebruikt. De specifieke toepassingen van een multimeter zullen afhangen van de eigenschappen en functies van het apparaat, evenals de specifieke vereisten van de gebruiker.

Wanneer pas je een stroomtang toe?

Een stroomtang, ook wel bekend als een stroomklem of een amperetang, is een type multimeter dat speciaal is ontworpen voor het meten van stroom. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende gebruiksgevallen voor een stroomtang:

 1. Elektrische reparaties: een stroomtang kan worden gebruikt om de stroom in elektrische circuits te meten, zoals in huis of in een auto, om te helpen bij het opsporen van problemen zoals kortsluiting, open verbindingen of overbelasting.
 2. Installaties: een stroomtang kan worden gebruikt om de stroom in elektrische componenten en circuits te controleren tijdens installaties, om ervoor te zorgen dat alles correct is aangesloten en functioneert.
 3. Onderhoud: een stroomtang kan worden gebruikt om de stroom in elektrische componenten en circuits te controleren tijdens periodiek onderhoud, zoals het controleren van de staat van machines en elektrische systemen.
 4. Diagnose: een stroomtang kan worden gebruikt om elektrische problemen op te sporen in elektronische apparaten, zoals industriële machines en elektrische motoren.
 5. Onderwijs: een stroomtang kan worden gebruikt in technische en wetenschappelijke opleidingen om studenten te helpen begrijpen hoe elektriciteit werkt en hoe elektrische componenten en circuits functioneren.
 6. Industriële omgevingen: een stroomtang kan worden gebruikt in industriële omgevingen om de stroom in machines en elektrische systemen te meten, om elektrische problemen op te sporen en om de staat van de machines en systemen te controleren.
 7. Automotive: een stroomtang kan worden gebruikt in de automotive industrie om de stroom in auto-elektrische systemen te meten en om elektrische problemen op te sporen.
 8. Onderzoek: een stroomtang kan worden gebruikt in wetenschappelijk onderzoek en experimenten om de stroom in materialen en componenten te meten.

Het is wel belangrijk om te weten dat een stroomtang alleen geschikt is voor het meten van stroom, dus als u andere eigenschappen wilt meten zoals spanning, weerstand of continuïteit, dan zou u een multimeter met deze functies nodig hebben.