Testo 816-1 – Geluidsmeter

579,00 excl. BTW 700,59 incl. BTW

 • Nauwkeurige geluidsmetingen conform IEC 61672-1 Class 2 en ANSI S1.4 Type 2
 • Ideaal voor inspecties bij de gezondheid, veiligheid en immissiecontroles
 • Geheugen voor 31 000 metingen: langdurige metingen mogelijk
 • PC software voor analyses en een USB kabel voor dataoverdracht

De Testo 816-1 decibelmeter is het professionele model binnen het assortiment van Testo decibelmeters. De decibelmeter is ontwikkeld voor het meten van geluid op werkplekken, openbare ruimtes, de industrie en productie omgevingen. Inclusief data opslag en analysemogelijkheden.

Artikelnummer: 0563 8170 Categorieën: ,

Beschrijving

Testo 816-1 – Geluidsmeter

De decibelmeter Testo 816-1 voldoet aan alle eisen voor geluidsmetingen conform IEC 61672-1 Class 2 en ANSI S1.4 Type 2. Dit maakt de decibelmeter geschikt voor het uitvoeren van geluidsmetingen op werkplekken, openbare ruimtes, industrie en productie.De Testo 816-1 heeft de zelfde functionaliteiten als zijn kleine broer, de Testo 816, maar heeft ook een ingebouwde logfunctie voor 31.000 metingen en speciale PC software.

De decibelmeter voor de prof: meten, opslaan, analyseren

De Testo 816-1 wordt geleverd met een bewaartas en een groot aantal technologische hoogstandjes waarmee u professionele geluidsmetingen voor gezondheids- en veiligheidsinspecties kunt uitvoeren. Zo is het onder andere mogelijk om het meetinterval aan te passen van langzaam (één meting per seconde), tot snel (één meting per 125 milliseconden) afhankelijk van het type meting. Daarnaast is het ook mogelijk om een keuze te maken uit twee meetfrequentie soorten: de karakteristiek A komt overeen met de wijze waarop het menselijk oor de geluidsdruk ervaart, terwijl karakteristiek C de lage frequentie meet.

Bovendien kunt u ook de optionele geluidskalibratie en de meegeleverde schroevendraaier gebruiken om de  Testo 816-1 decibelmeter te kalibreren, waar u ook bent.

De decibelmeter heeft ook een verlicht display.

Het beste bewaren we voor het laatst: de Testo 816-1 decibelmeter heeft een interne dataloggerfunctie waarmee u 31.000 metingen kunt opslaan. Met een USB kabel kunt u de decibelmeter aansluiten en overzetten op een PC. Met de special PC software kunt u de meetgegevens beheren en analyseren.

Inzetgebieden van de Testo 816-1 decibelmeter

Gezondheid en veiligheid is van essentieel belang voor werkplekken waar het geluidsniveau niet boven bepaalde normen mag komen. Geluid kan echter ook een issue zijn op openbare plekken waar er geluidsoverlast wordt ervaren door verkeer, industrie of evenementen. Dit kan niet alleen tot hinder leiden, maar ook schade aan de volksgezondheid toebrengen.

De Testo 816-1 decibelmeter is ontworpen voor het controleren en meten van geluidsniveau op werkplekken en openbare ruimtes voor steekproeven of langdurige metingen.

De Testo 816-1 decibelmeter wordt geleverd door Meetwinkel inclusief:

 • Testo 816-1 decibelmeter conform IEC 61672-1 Class 2 en ANSI S1.4 Type 2,
 • Vervoerstas,
 • windscherm
 • PC software
 • USB kabel
 • Schroevendraaier voor kalibraties
 • Batterijen
 • Handleiding CD ROM