Nieuwe NEN 3140 tester: Metrel OmegaGT

Wat mag je van een apparatentester verwachten? Een NEN 3140 apparatentester moet robuust, snel en overzichtelijk zijn. Keurmeesters moeten grote aantallen kunnen keuren en de meetgegevens snel kunnen verwerken. Ook eigen checklists moeten kunnen worden opgenomen.

Met de Metrel OmegaGT (MI 3360) introduceert Metrel een nieuwe generatie apparatentesters. Het overzichtelijke aanraakscherm maakt de bediening eenvoudig. Naast snelle procedures biedt het instrument ook efficiënte gegevensopslag, ruim voldoende geheugen op de SD kaart en gemakkelijke verwerking van de meetresultaten.

Snel en overzichtelijk keuren, daar draait het om bij de OmegaGT. De Metrel OmegaGT is een robuuste en krachtige apparatentester. Het instrument is te bedienen via de touchscreen en ook volledig te bedienen via de stevige drukknoppen. Gebruikers kunnen de tester geheel naar hun eigen hand zetten of gewoon met de standaard instellingen van de tester werken.

Via de Nederlandstalige Metrel MESM-software kunnen eigen procedures worden gemaakt. Indien gewenst met eigen afbeeldingen of aansluitschema’s. Ook kunnen eigen checklijsten worden gemaakt voor bijvoorbeeld het keuren van ladders en trappen. Handig is ook de Bluetooth communicatie met optionele barcode of RFID-scanners en de optionele aMESM Android app.

Kies zelf om de tester te gebruiken met de standaard slimme AutoSequence procedures of zet de OmegaGT helemaal naar je eigen hand. En werk je met meerdere gebruikers dan kan iedere gebruiker zijn eigen instellingen krijgen.

Ook voor de meer geavanceerde keuringen is de OmegaGT de basis. Zo kunnen lasapparaten en driefasen apparaten worden gekeurd met de externe adapter boxen. Met de optionele A1422 adapter kunnen lasapparaten worden gekeurd conform de IEC/EN 60974-4 norm. Standaard ondersteunt de OmegaGT diverse metingen zoals lekstroom metingen en het keuren van mobiele en vast geïnstalleerde aardlekschakelaars.

Het grote aantal mogelijkheden en accessoires maakt van deze compacte en robuuste apparatentester een solide basis voor de NEN 3140 keurmeester.

De Metrel OmegaGT (MI 3360) is de nieuwe top NEN 3140 tester van Metrel. De OmegaGT wordt bediend door middel van het hoge resolutie touchscreen of een optioneel aan te sluiten toetsenbord. De vooraf ingestelde testprogramma’s voor de meest voorkomende elektrische arbeidsmiddelen maken het keuren met de OmegaGT erg gemakkelijk.

Voor informatie klik HIER.

Geplaatst in Nieuws.