Testo 425 – Thermische anemometer

459,00 excl. BTW 555,39 incl. BTW

  • Temperatuur en luchtsnelheidsmetingen, aangevuld met een debietberekeningen
  • Vaste, verlengbare telescoopsonde – maximum lengte 820 mm, diameter 7,5 mm
  • Met enkel- en multipuntsgemiddelde
  • Hold functie, weergave van min/max waardes, Auto-off functie

Bij het testen van de werking van ventilatie en airconditioning systemen hoort ook een debietmeting in ventilatiekanalen. Als de luchtsnelheid en debiet niet goed zijn afgesteld, zorgt dit voor een mindere luchtkwaliteit. De thermische anemometer Testo 425 meet de luchtsnelheid en berekent automatisch het debiet.

Artikelnummer: 0560 4251 Categorieën: , ,

Beschrijving

Testo 425 – Thermische anemometer met debietsonde

Om vast te stellen of de airconditioning of ventilatie goed werkt, moet onder andere de luchtsnelheid en debiet worden berekend. Als het debiet te laag is, worden de ruimtes niet genoeg gelucht en wordt de optimale luchtkwaliteit niet meer behaald.

Testo 425 thermische anemometer voor snelle en eenvoudige debietmetingen

De Testo 425 thermische anemometer is geschikt voor snelle metingen in ventilatiekanalen. Het legt de luchtsnelheid vast, berekent het debiet en meet de temperatuur. Met een meetbereik van 0 tot +20 m/s, is de anemometer is prima geschikt voor lage luchtsnelheden.

De thermische anemometer heeft een telescopische debietsonde. De telescoop kan verlengd worden naar maximaal 820 mm en de sonde heeft een diameter van 7,5 mm.

Wilt u naast de luchtsnelheid ook het debiet van het airconditioning of ventilatiesysteem kunnen bepalen? Dit is geen probleem voor de Testo 425 thermische anemometer. Als u de oppervlakte van het kanaal invoert, wordt automatisch het debiet berekend. Enkel- en meerpuntsgemiddelden geven een indicatie van het gemiddelde debiet, luchtsnelheid en temperatuurmetingen.

De huidige meetwaarden, de min/max en gemiddelde meetwaarden kunnen altijd worden afgelezen op het verlichte display. Met de Hold knop kunt u de huidige meetwaarde bevriezen zodat deze vergeleken kan worden met een andere meetwaarde. Door de handige auto-off functie schakelt de anemometer zich automatisch uit, ook als u dit vergeet. Niet spaart dit de batterijen, ook is de thermische anemometer altijd klaar voor de volgende meting.

Rust u zelf uit met de juiste accessoires voor de anemometer

Als overal op voorbereid wilt zijn, raden we aan dat u naast de anemometer ook een aantal handige accessoires meebesteld. Zo is er de handige transport case en TopSafe beschermcover (beschermd de anemometer tegen water, stof en stoten).

De Testo 425 thermische anemometer met vaste debietsonde wordt geleverd door Meetwinkel inclusief:

  • Testo 425 thermische anemometer met vaste debietsonde
  • Temperatuurmeting
  • Telescoop (max. 820 mm)
  • Kalibratieprotocol
  • Batterij