Cursusboek Basisopleiding Bedrijfshulpverlener NIBHV

13,00 excl. BTW 15,73 incl. BTW

  • NIBVH Boek
Artikelnummer: BKBHV1 Categorie:

Beschrijving

Cursusboek Basisopleiding Bedrijfshulpverlener NIBHV

De module Eerste Hulp voldoet geheel aan de ‘Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2016’ opgesteld door NIBHV in samenwerking met Het Oranje Kruis en het Nederlands Rode Kruis en aan de ‘Richtlijnen Reanimatie 2015’ van de Nederlandse Reanimatie Raad. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is er nu eenheid en eenduidigheid dat leidt tot kwaliteitsverbetering. In dit boek worden de basisvaardigheden behandeld die een bedrijfshulpverlener moet beheersen om zijn taken op het gebied van Eerste Hulp en Brandbestrijding en Ontruiming te kunnen uitvoeren.

Algemeen

Het eerste hoofdstuk over het alarmeren van de BHV en de algemene hulpverleningsregels is relevant voor Eerste Hulp en Brandbestrijding & Ontruiming.

Eerste Hulp

De leerstof van Eerste Hulp bestaat uit de delen: Niet-spoedeisende Eerste hulp (NEH) en Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) In het deel Niet-spoedeisende Eerste hulp (NEH) komt de Eerste Hulpverlening aan bod bij de letsels die in alle branches voorkomen. Het gaat om uitwendige wonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels en brandwonden. In het deel Spoedeisende Eerste Hulp (SEH) is het handelen bij een reanimatie, het gebruik van de AED en het optreden bij acute ziekten en aandoeningen opgenomen.

Brandbestrijding en Ontruiming

De leerstof van Brandbestrijding en Ontruiming bestaat uit de delen: brandbestrijding en ontruiming. Het eerste deel over brandbestrijdingsdeel bestaat uit de hoofdstukken ‘Brand en de gevaren bij brand’ en ‘De taak van de BHV-er bij een brand’. In het tweede deel over Ontruiming zijn de hoofdstukken ‘ Voorbereiding van een ontruiming’ en ‘ De taak van de BHV bij een ontruiming’ opgenomen.